Free Web Counter Hits semenjak 1 Dis 09

13 March, 2010

Keluar BN untuk kembalikan maruah, Ketua Pemuda Gerakan


Lim Hong Siang | Mar 11, 2010 01:55:07 pm

 
Maruah hanya boleh dikembalikan dengan keluar Barisan Nasional, demikianlah pandangan Ketua Pemuda Gerakan, Lim Si Pin, sambil menambah "kini masa terbaiknya untuk Gerakan keluar dari BN."

Lawan di Kota Siputeh kalau yakin Melayu bersama UMNO, cabar Saifuddin


Lim Hong Siang | Mar 10, 2010 05:47:43 pm

 
Setiausaha Agung PKR, Saifuddin Nasution Ismail mencabar UMNO untuk mengadakan piliharaya kecil di DUN Kota Seputeh, Kedah, seandainya UMNO yakin bahawa propaganda Utusan Malaysia berjaya, dan orang Melayu kini bersama UMNO.

Siapa ulama PAS sokong Zulkifli Noordin

Harakahdaily  

KUALA LUMPUR, 13 Mac: Ahli Parlimen Kulim-Bandar Baharu, Zukifli Noordin diminta menjelaskan siapakah ulama PAS yang dikatakan menyokongnya ekoran dipecat daripada Parti Keadilan Rakyat (PKR).

Seandainya Setiausaha Agung keluar parti dengan maklumat sulit...


Lim Hong Siang | Mar 08, 2010 03:05:32 pm


Tiada pakar strategi akan menafikan bahawa seseorang itu sebenarnya terdedah kepada bahaya, seandainya maklumat sulit berhubung kekuatan dirinya dibongkarkan kepada musuhnya. 

Tangguh bacaan kedua GST adalah kemenangan rakyat


Dzulfikar Mashoor   
PETALING JAYA, 13 Mac: Naib Presiden PAS, Datuk Mahfuz Omar berkata, keputusan kerajaan menangguhkan serta-merta bacaan rang undang-undang cukai barangan dan perkhidmatan (GST) untuk kali yang kedua di Dewan Rakyat yang bermula Isnin ini adalah suatu kejayaan bersama rakyat, PAS dan Pakatan Rakyat.

11 March, 2010

Tarik balik rang undang-undang GST - Mahfuz


Dzulfikar Mashoor   
SHAH ALAM, 11 Mac: Naib Presiden PAS, Datuk Mahfuz Omar (gambar) akan membawa usul menuntut kerajaan menarik balik rang undang-undang cukai barangan dan perkhidmatan (GST) daripada dibaca untuk kali yang kedua di Dewan Rakyat pada 16 Mac ini.

10 dibebas selepas 10 tahun didakwa


Harakahdaily   
KUALA LUMPUR, 10 Mac: Sehari sebelum genap 10 tahun pendakwaan dibuat ke atas mereka kerana mengadakan demo membantah sekatan permit yang dikenakan ke atas akhbar Harakah, Mahkamah Majistret membebaskan kesemua tertuduh.

Khalid pertahan tindakan PKR pecat Zulkifli

Dzulfikar Mashoor  

SHAH ALAM, 11 Mac: Ahli Parlimen Shah Alam, Khalid Samad membuktikan semangat setia kawan atas nama Pakatan Rakyat (PR) dengan tampil mempertahankan tindakan Parti Keadilan Rakyat (PKR) memecat Ahli Parlimen Kulim-Bandar Baharu, Zulkifli Noordin yang secara keras mengkritik beberapa pemimpin tertinggi parti itu.

10 March, 2010

Gerakan gesa Umno, BN jangan terima Zulkifli

PULAU PINANG, 10 Mac — Gerakan Pulau Pinang menggesa kepimpinan Umno dan Barisan Nasional (BN) tidak menerima anggota Parlimen Kulim-Bandar Baharu Zulkifli Noordin yang disingkirkan daripada Parti Keadilan Rakyat (PKR) Sabtu lepas, sebagai anggotanya.

Umno Kulim-Bandar Baharu pelawa Zul Noordin


KULIM, 7 Mac — Umno Bahagian Kulim-Bandar Baharu hari ini mempelawa Zulkifli Nordin yang dipecat dari Parti Keadilan Rakyat (PKR) semalam supaya menjadikan Umno sebagai platform untuknya terus berkhidmat kepada rakyat.

Harapan Malaysia

Selangor peruntuk RM56 juta untuk laksana program MES


Harakahdaily   
SABAB BERNAM, 10 Mac: Kerajaan negeri Selangor memperuntukkan sebanyak RM56 juta bagi pelaksanaan program “Merakyatkan Ekonomi Selangor” (MES) fasa 1 yang bermula tahun lepas.

Xxxxx Copperfield

Perutusan Sempena Dua Tahun Pakatan Rakyat

Oleh YAB Tuan Guru Dato' Nik Abdul Aziz Nik Mat

Selama ini kita tidak berfikir untuk menyebar Islam kepada bukan Islam.  

Saifuddin kepada Zulkifli: Malu anda dakwa diri berjuang untuk Islam!


Oleh: Lim Hong Siang

"Itu berbohong namanya!..." Akhirnya, Setiausaha Agung PKR Saifuddin Nasution Ismail bersuara setelah sekian lama mendiamkan diri, melihat kerenah Zulkifli Noordin sejak kebelakangan ini.

Kerajaan Perpaduan: Harussani dijemput berforum


Harakahdaily   
IPOH, 10 Mac: Mufti Perak, Tan Sri Harussani Zakaria dijemput kepentas forum anjuran Dewan Pemuda PAS Perak bagi menjelaskan isu penubuhan kerajaan perpaduan di Perak yang dibangkitkan beliau sebelum ini.

Esok berpuasa, solat istisqa Jumaat ini


Rizal Tahir   
KOTA BHARU, 10 Mac: Ekoran keadaan kemarau yang agak luar biasa yang kini dirasai oleh seluruh rakyat Kelantan, kerajaan negeri akan menganjurkan majlis solat sunat istisqa.

09 March, 2010

Niat Ingson Matek Aji Semar Ngiseng

Negeri di Bawah Pakatan lebih baik dari di bawah BN


Negeri-negeri yang dikuasai Pakatan Rakyat menunjukkan prestasi yang lebih memberansangkan berbanding negeri-negeri bawah BN, demikian menurut satu kenyataan yang dikeluarkan pakatan hari ini.

PM tolak p'raya peringkat PBTYip Ai Tsin Mac 9, 2010

Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak (bawah) menolak tuntutan dua kerajaan negeri Pakatan Rakyat untuk mengadakan pilihan raya di peringkat pihak berkuasa tempatan (PBT).

08 March, 2010

KOMEN TOK GURU NIK ABDUL AZIZ TERHADAP HARUSSANI

Terkilan saya apabila Mufti Perak, Sahibus Samahah Tan Sri Harussani Zakaria menyebut nama saya secara terbuka di khalayak. Samada di dalam mesyuarat atau persidangan dewan, menyebut nama seseorang dalam ucapan secara terbuka biarlah dengan kehadiran tuan punya badan.

Kerajaan Perpaduan di Perak, terima kasih kepada Harussani !

Oleh YB Drs. Khalil Idham Lim


Berikutan dengan kenyataan Mufti Perak , Tan Sri Harussani Zakaria dalam program dialog Zaaba di Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) semalam, yang mendakwa PAS Perak dengan angkuh menolak cadangan tersebut walaupun pada dasarnya mendapat perkenan Sultan Perak Sultan Azlan Shah dan dipersetujui kepimpinan parti itu.

 
KOTA RAJA DAILY. Design by Wpthemedesigner. Converted To Blogger Template By Anshul Tested by Blogger Templates.