Free Web Counter Hits semenjak 1 Dis 09

23 July, 2010

Mengejutkan - Itulah Sebenarnya Kekuatan UMNO


Terjemahan dari artikel:   Umno rules because of the non-Malays
UMNO Memerintah Kerana Bukan-Melayu
Oleh: Raja Petra Kamarudin

22 July, 2010

"Penumpang BN": Pemuda MCA minta Najib nyatakan pendirian

Ketua Pemuda Wilayah Persekutuan MCA, Chiew Lian Keng meminta agar Presiden UMNO, Najib Razak untuk menyatakan pendiriannya berhubung kenyataan "penumpang BN" oleh Naib Presidennya, Ahmad Zahid.

Yang miskin subsidi yang kaya

Lim Chun Piao 

harga, atau "penyelarasan" sebagaimana yang disebut dalam akhbar menjadi tumpuan ramai baru-baru ini.  Kerajaaan masing-masing mengetengahkan pakej ransangan ekonomi sebagai reaksi kepada tsunami ekonomi global pada tahun 2008, seolah-oleh pengikut setia John Maynard Keynes, pakar ekonomi yang terkemuka.

Isu Pasir: Pemimpin UMNO cuba perbodohkan rakyat, Kerajaan Selangor

Oleh Faekah Husin selaku Setiausaha Politik kepada Menteri Besar Selangor

Saya kesal dengan sikap pemimpin Barisan Nasional (BN) khususnya UMNO yang berterusan memberikan kenyataan salah berhubung operasi perlombongan pasir serta kejadian curi pasir di negeri Selangor.

19 July, 2010

SMM seru siswa bangkit menentang kenaikan harga

Kenaikan harga bahan bakar dan gula telah diumumkan oleh pihak kerajaan dalam sidang parlimen yang berakhir kelmarin.  Perdana Menteri Malaysia, Mohd Najib Razak telah mengumumkan sebab dan tujuan kenaikan harga bahan api, terutamanya petrol, diesel dan Petroleum Gas Cecair (LPG) serta gula, yang diselaraskan semula sebagai sebahagian dari Program Rasionalisasi Subsidi.
 
KOTA RAJA DAILY. Design by Wpthemedesigner. Converted To Blogger Template By Anshul Tested by Blogger Templates.