Free Web Counter Hits semenjak 1 Dis 09

20 February, 2010

Saya tak sangka yang selamatkan saya itu Tok Guru - Mangsa lemas

Harakahdaily  
MARANG, 19 Feb: “Saya tak sangka yang selamatkan saya Tok Guru (Presiden PAS).” Itulah perkataan yang keluar dari mulut Ahamad Mat Zin, 58, mangsa lemas di pantai Rusila, Ahad, 14 Februari lalu.

Patahiyah Dilantik YDP MPPP Berkuatkuasa 1 Mac


PULAU PINANG, 20 Feb (Bernama) -- Setiausaha Majlis Perbandaran Pulau Pinang (MPPP), Patahiyah Ismail dilantik sebagai Yang Dipertua (YDP) majlis itu berkuatkuasa 1 Mac ini.

Selangor sedia RM5 bilion pulih rumah terbengkalai


Harakahdaily   
GOMBAK, 20 Feb: Kerajaan Negeri Selangor menyediakan RM5 bilion bagi memulihkan projek perumahan terbengkalai sebagai salah satu daripada enam fokus utama melalui Pakej Rangsangan Ekonomi negeri yang diumumkan pada 2009.

19 February, 2010

Maulidur Rasul: Tiada perarakan di Johor, Pahang, Perlis

Salhan K Ahmad

Johor, Pahang dan Perlis tidak akan mengadakan perarakan sempena sambutan Maulidur Rasul tahun ini, umumnya kerana ia tidak dituntut oleh Islam.

18 February, 2010

Zulkifli sengaja tidak sahkan kedatangan kepada JK Disiplin

Harakahdaily
KUALA LUMPUR, 18 Feb: Timbalan Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Senator Dr Syed Husin Ali berkata, Zulkifli Noordin telah diminta memilih dua tarikh yang sesuai untuk membolehkan beliau hadir menghadap Jawatankuasa Disiplin PKR, iaitu 18 atau 23 Februari, namun ia tidak pernah dijawab oleh Zulkifli.

Selepas 48 jam sah MB, 15 hektar kebun musnah

Bashir Ishak
IPOH, 17 Feb: Lajnah Pekerja Dan Peneroka Bandar PAS Pusat membantah keras tindakan kerajaan Perak melalui Pejabat Tanah Larut Matang dan Selama yang merobohkan kawasan ladang yang telah diusahakan selama 12 tahun di Air Kuning, Perak.

Ezam jadi denak tarik PKR keluar

Subky Latif
LEPAS Ezam Mohd. Nor keluar dari PKR, satu demi satu ahli-ahli PKR letak jawatan dalam parti atau keluar PKR.

Zulkifli Noordin gemar publisiti murahan

Rizal Tahir
KOTA BHARU, 17 Feb: Anggota Parlimen Kulim Bandar Baru, Zulkifli Noordin dianggap gemar mendapat publisiti murahan bagi mengalih perhatian rakyat terhadap masalah peribadinya.

Guan Eng: Pakatan tiada cadangan bubar DUN lebih awal

PULAU PINANG, Feb 17 — Ketua Menteri Lim Guan Eng menolak kemungkinan memohon agar Dewan Undangan Negeri Pulau Pinang dibubarkan lebih awal untuk mendapatkan mandat baru mentadbir negeri.

Guan Eng Sedia Hadapi Tindakan Undang-Undang Zahrain

PULAU PINANG, 17 Feb (Bernama) -- Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng berkata beliau sedia berdepan dengan

Kemasukan pelabur amat menggalakkan di Kedah

OLEH : NIK NURUL NADZIRAH NIK MD ZABARI

ALOR SETAR -  Pelaburan adalah penyumbang kepada pembangunan ekonomi negeri. Di bawah kepimpinan YAB Dato’ Seri Ustaz Azizan Abdul Razak, Kedah telah mencatatkan pelaburan keseluruhan lebih RM839 juta bagi tempoh Januari hingga September 2009, dengan nilai pelaburan tempatan sebanyak RM279.4 juta dan pelaburan asing sebanyak RM559.8 juta.

17 February, 2010

Presiden PAS sekeluarga selamatkan orang lemas


Harakahdaily  

MARANG, 17 Februari: Bukan sahaja menyelamatkan aqidah umat tetapi sudah sampai kepada menyelamatkan nyawa manusia. Itulah yang dilakukan oleh Presiden PAS, Datuk Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang bersama keluarganya apabila menyelamatkan nyawa seorang yang lemas di Pantai Rusila berhampiran rumahnya.

Nelayan Langkawi jamu Najib Ubi Rebus sebagai sindiran kepada kegawatan ekonomi

Ditulis oleh Ustaz Idris Ahmad   

WEDNESDAY, 17 FEBRUARY 2010 03:28


Artikel ini sebagai respon terhadap artikel propaganda Utusan Malaysia bertajuk Najib dijamu ubi kayu rebus di Kuala Chenang yang disiarkan hari ini.

ISU MELAYU YANG SEBENAR DI PULAU PINANG

Oleh: Misbahul Munir Masduki


UMNO BN mentohmah kerajaan PR Pulau Pinang kononnya bumiputra Melayu di Pulau Pinang diabaikan. Isu roboh gerai peniaga Melayu digembar gemburkan oleh media arus perdana yang dikuasai oleh UMNO.

Kes Anwar - Satu Analisa Lucah dan Meloyakan Tetapi Ada Kebenaran!

TIGA PULUH JUTA BERGANTUNG PADA SATU LUBANG

Penilaian sehala KPI tidak meyakinkan


Lim Hong Siang

KPI (Indeks Prestasi Utama) yang diuar-uarkan sebagai tekad Perdana Menteri baru, Najib Abdul Razak untuk membawa perubahan dalam politik negara, dibanjiri dengan sindiran dan kritikan, dalam satu rancangan forum Editor's Time, ntv7 pada 8 Februari.

Royalti: Pegawai Ku Li pula kritik Muhyiddin

Dzulfikar Mashoor  

KUALA LUMPUR, 16 Feb: Mohd Lokman Ghani, Pegawai Khas bagi Ahli Parlimen Gua Musang, Tengku Razaleigh Hamzah semalam secara terbuka mempertikai tindak-tanduk Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin kerana tidak menghormati pendirian veteran Umno Kelantan itu menyertai suatu forum isu royalti minyak penghujung bulan lepas.

Syukur, ada juga Melayu kaya


Zolkharnain Abidin   
Mokhzani Mahathir, Syed Mokhtar al-Bukhari, Azman Hashim dan Nazir Razak dikatakan antara orang paling kaya di Malaysia masa kini. Harta mereka dihitung bilion. Mereka orang Melayu.

Adik PM Melayu ke empat terkaya di Malaysia


Harakahdaily
KUALA LUMPUR, 16 Feb: Majalah Malaysian Business menamakan Adik Perdana Menteri, Datuk Seri Nazir Razak(Gambar) sebagai orang Melayu yang ke empat terkaya di Malaysia melalui senarai 40 orang terkaya di Malaysia. 

16 February, 2010

Fakta Pulau Pinang membela Melayu


Harakahdaily   
PULAU PINANG, 16 Feb: Umno melalui para pekakasnya telah menyerang kerajaan Pakatan Rakyat Pulau Pinang kononnya negeri pimpinan Ketua Menteri, Lim Guan Eng itu anti Melayu dan Islam.
 
KOTA RAJA DAILY. Design by Wpthemedesigner. Converted To Blogger Template By Anshul Tested by Blogger Templates.