Free Web Counter Hits semenjak 1 Dis 09

19 December, 2009

Kartun 2 - Indeks Rasuah Malaysia

Boleh klik tajuk untuk paparan imej

Antara Mahkamah Tinggi dan Mahkamah Rayuan, mana satu yang benar ?

Oleh Drs Idham Lim

Selepas berulang kali menafikan keputusan-keputusan yang telah diputuskan di Mahkamah Tinggi sekali ini Mahkamah Rayuan mengetepikan keputusan Mahkamah Tinggi bahawa Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) tidak boleh menyoal siasat saksi selepas waktu pejabat.

Apa yang menarik tentang konvesyen Blogger PAS?

Oleh: hermansamsudeen

"Baru dapat kertas kerja Dr. Abu Hassan Hasbullah yang akan dibentangkan dalam Konvensyen Blogger PAS 2009 ahad ini. 13 mukasurat semuanya, yang pasti ia satu makalah menarik buat para blogger yang hadir. Banyak fakta-fakta berkaitan blogger akan dikupas. Rugi jika tak hadir.

Ekonomi terbuka Najib dikritik JomoIzzati Yaacob   
PETALING JAYA, 18 Dis: Ahli ekonomi terkemuka KS jomo secara tidak langsung mengkritik dasar ekonomi terbuka yang mula  diperkenalkan kerajaan Barisan Nasional di bawah pimpinan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak.

18 December, 2009

Kartun1 - BTN

Boleh klik tajuk untuk paparan imej


Najib, UMNO dan Felda


Neo Chee Hua, Lim Hong Siang | Dec 17, 2009 07:41:20 pm

Untuk setengah abad yang lalu, FELDA (Lembaga Kemajuan Tanah Persekutuan) memainkan peranan yang penting di tanahair Malaysia, khususnya dalam masyarakat Melayu, termasuklah bidang ekonomi, sosial, dan yang paling penting, politik.

17 December, 2009

Tian: RM600,000 dikirim buat Rosmah di Dubai

Lee Weng Keat, Dis 17, 09, 1:27pm

Ahli parlimen PKR Tian Chua mendakwa individu yang tidak dikenal pasti telah menghantar RM600,000 melalui pengurup wang kepada Datin Seri Rosmah Mansor ketika isteri perdana menteri berada di Dubai, Ogos tahun lalu.

Akhirnya, Harapan Menjelma

Raja Petra Kamarudin

Saya sudah banyak kali mengatakan sesiapa yang ingin membentuk kerajaan persekutuan perlu terlebih dahulu memenangi kerusi parlimen yang mencukupi di Sabah dan Sarawak.

Rampasan kuasa "ibu segala maksiat" di Perak.

Oleh Drs Khalil Idham Lim


Rakyat Perak yang telah menyerahkan kuasanya pada suatu masa dulu kepada Pakatan Rakyat untuk memerintah Perak sentiasa mengharapkan krisis di negeri itu dapat diselesaikan dengan segera.

Tidak Ada Sebab Tolak PAS Di Kota Siputeh!

Oleh YB Mohd Firdaus Jaafar


Enam nama disebut-sebut sedang menghidu peluang untuk dinobatkan sebagai calon BN bagi kerusi DUN Kota Siputeh yang diisytiharkan kosong oleh Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur akibat ketidak pekaan bekas wakil rakyatnya terhadap Undang-undang Tubuh Kerajaan Kedah.

16 December, 2009

ROYALTI : SIAPA YANG CELUPAR ?15 December, 2009

ISU ROYALTI- UMNO AMAL POLITIK FEUDALISME

 OLEH : MOHAMED HANIPA MAIDIN

Apabila PAS mula memerintah semula Kelantan pada tahun 1990, Kerajan pimpinan Y.A.B Tuan Guru Nik Aziz Nik Mat mewarisi dua perkara.

1Malaysiaku! - "Online sex service business booming in Malaysia"

Malaysia Sun
Monday 14th December, 2009

(ANI)

Kuala Lumpur, December 14 : Sex services are said to be on a staggering rise in Malaysia with operators setting up more websites to advocate their businesses.

Kes Nizar: Jamin menang jika di negara lain, Tommy Thomas

"Saya menjamin kepada anda. Seandainya kes-kes negeri Perak ini dibicarakan di mahkamah enam buah negara ini, pihak kami (Nizar Jamaluddin) pasti menang! Saya jamin!"

Kenapa pemerintahan BN ini buruk pada kacamata Nizar?

Ali Hashim

KULIM, 15 Dis: "Cuba saudara bayangkan, setelah saya diisytiharkan sebagai MB Perak yang sah oleh mahkamah, tidak sampai 24 jam keputusan telah dibuat untuk diserahkan kepada Dr. Zambry buat seketika.

Royalti: Cuti umum berbaju merah

Nazri Abdullah

KUALA LUMPUR, 15 Dis: Gerakan Menuntut Royalti Petroleum Rakyat Kelantan (GMRPRK) menyeru penyokong mereka memakai baju berwarna merah setiap cuti umum sebagai membantah tindakan kerajaan pusat menafikan hak royalti rakyat Kelantan.

13 December, 2009

Demo bantah Nga Kor Meng tiada sambutan

Mohd Sabri Said


BUTTERWORTH, 12 Dis: Kumpulan yang berhimpun membantah pertikaian Ahli Parlimen Taiping, Nga Kor Meng berhubung peruntukan dana pembinaan masjid di sini semalam tidak mendapat sambutan dan hanya dihadiri oleh 26 orang.
 
KOTA RAJA DAILY. Design by Wpthemedesigner. Converted To Blogger Template By Anshul Tested by Blogger Templates.