Free Web Counter Hits semenjak 1 Dis 09

25 February, 2010

GST: Pakatan siap depani BN di Parlimen 15 Mac


Dzulfikar Mashoor   
KUALA LUMPUR, 25 Feb: Demi mengelakkan rakyat dari terbeban oleh cukai barangan dan perkhidmatan (GST), Ahli Parlimen Pakatan Rakyat membuat beberapa persiapan penghujahan sebelum menghadapi sidang Parlimen yang bermula 15 Mac depan.

24 February, 2010

Maklumat terbaharu mengenai YBK


SHAH ALAM, 24 Feb - Mesyuarat Majlis kerajaan Negeri Selangor hari ini meluluskan supaya kerajaan negeri mengggunakan kuasa Menteri Besar mengikut Seksyen 2C Akta Rahsia Rasmi (OSA) untuk menkelaskan semula maklumat mengenai Yayasan Basmi Kemiskinan (YBK) kepada umum.

23 February, 2010

Umno tak anjur perarakan, kenapa Pulau Pinang dipertikai?


http://idrisahmad.wordpress.com   
Parti Islam Se-Malaysia (PAS) mahu Umno memberikan jawapan kenapa mereka membuat bantahan terhadap isu Perarakan Maulidur Rasul di Pulau Pinang sedangkan 3 negeri yang diperintah Umno mengumumkan tidak mengadakan sebarang perarakan.

Ganti dulu pemimpin Umno bersalah, bukan PR


Harakahdaily   
MELAKA, 23 Feb: Pensyarah universiti dan akhbar Utusan Malaysia sepatutnya menggesa pemimpin Umno yang jelas disabitkan dengan kesalahan rasuah digantikan terlebih dahulu daripada membuat gesaan itu kepada Pakatan Rakyat (PR) supaya menggantikan Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Isteri ADUN Pelabuhan Klang tuntut cerai fasakh

Feb 22, 10 3:37pm

Mahkamah Rendah Syariah Klang hari ini menetapkan 21 April ini untuk sebutan semula kes permohonan cerai fasakh yang dikemukakan Ramizah Mazlan, isteri Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Pelabuhan Klang, Badrul Hisham Abdullah.

22 February, 2010

Perginya Seorang Pejuang Di Kota Raja

21 Februari 2010, Jam 10.30 pagi saya dikejutkan dengan pengiriman SMS berita pemergian ke rahmatullah Ustaz Hj Hambari bin Hj Nor, aktivis PAS Bukit Naga.

Katak si katak lompat

Klik tajuk untuk paparan imej

Laporan Sinar Harian tidak tepat – Tuan Ibrahim


Basiron Abdul Wahab   
TEMERLOH, 22 Feb: Naib Presiden PAS, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man membidas akhbar Sinar Harian, semalam (21 Februari) kerana menyiarkan berita yang tidak tepat terhadapnya.

Tiada Exco, wakil rakyat Selangor miliki harta projek

Saidah Hairan


GOMBAK, 22 Feb: Dalam masa hampir dua tahun Pakatan Rakyat memerintah Selangor, tiada seorang Exco dan wakil rakyat yang memiliki harta atau kekayaan sama ada melalui projek yang diberikan atas nama anak-beranak atau kroni, kata Exco Kerajaan negeri, Datuk Dr Hasan Mohd Ali.

21 February, 2010

Kehakiman lemah punca negara luar campur tangan - Abdul Hadi


Khairul Azlam   
KUALA TERENGGANU, 20 Feb: Presiden PAS, Datuk Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang berkata, kelemahan proses kehakiman dan perundangan negara ini telah menyebabkan pihak luar campur tangan dan memprotes sistem kehakiman negara ini.

Hari paling gembira penduduk Ukay Bistari, Saujana Puchong


HULU KLANG, 20 Feb - Penduduk Taman Ukay Bistari kagum dengan keupayaan kerajaan Selangor menyelesaikan masalah projek terbengkalai dalam tempoh singkat, jauh berbeza ketika kerajaan Barisan Nasional (BN) memerintah.
 
KOTA RAJA DAILY. Design by Wpthemedesigner. Converted To Blogger Template By Anshul Tested by Blogger Templates.