Free Web Counter Hits semenjak 1 Dis 09

19 January, 2010

Rakyat diminta berjimat sedangkan kerajaan membazir


Harakahdaily.   
KUALA LUMPUR, 19 Jan: PAS kesal dengan dasar kerajaan menaikkan 20 sen harga gula untuk penjimatan RM1.3 bilion subsidi negara sedangkan pada masa sama membazirkan RM 1 bilion untuk sukan Formula 1 yang manfaatnya bukan langsung kepada rakyat.

18 January, 2010

Isu Kalimah Allah: Umno Tak Payah Berlakon

Naib Presiden PAS, Tuan Ibrahim Tuan Man berkata, tidak pelik Umno seolah-olah menjadi juara dalam isu kalimah Allah yang diputus oleh Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur 1 Januari lalu boleh diguna oleh agama kristian.

SADA dikorporatkan bukan diswastakan

Oleh: AMELIA HASHIM

ALOR SETAR, 11 Januari: Menteri Besar Kedah melahirkan rasa kesal dengan pihak-pihak tertentu yang telah mencetuskan keresahan di kalangan rakyat dengan isu kenaikan tarif air di negeri ini setelah Jabatan Bekalan Air (JBA) dikorporatkan awal tahun ini.

Rezab negara susut teruk

Oleh Dzulkarnain Taib

Kedudukan kewangan Malaysia begitu goyah dengan rizab negara merosot teruk akibat pengaliran keluar modal asing sepanjang 12 bulan lalu, menurut laporan terbaru sebuah kumpulan kewangan berpengaruh.

Cerita 2009- BN Rompak Rizab Emas Negara!


Dari TVAntara
Rizab emas Malaysia yang menjadi antara pengukur utama kekuatan ringgit kini susut dengan teruk dan menimbulkan kebimbangan di kalangan pakar ekonomi mengenai kedudukan kewangan negara.

17 January, 2010

GST bermakna Go Strangle Them - Dr Zulkifli Ahmad

Taman Sri Muda, 17 Jan - Dr Zulkifli Ahmad, ahli parlimen Kuala Selangor, menyifatkan GST sebagai Go Stangle Them atau pergi cekik mereka (rakyat).
 
KOTA RAJA DAILY. Design by Wpthemedesigner. Converted To Blogger Template By Anshul Tested by Blogger Templates.