Free Web Counter Hits semenjak 1 Dis 09

19 June, 2010

Dakwa atau kamu hanya cuba burukkan Islam - SM Idris

Harakahdaily  


PULAU PINANG, 18 Jun: Ketua Polis Negara digesa mendedahkan nama pengganas dan mendakwa mereka ke mahkamah atau didakwa "merekacipta dan menyiarkan kenyataan palsu untuk memburuk-burukkan Islam dan umat Islam di negara ini."

18 June, 2010

Isteri Mohamad Sabu dirompak - Harakahdaily


KUALA LUMPUR, 17 Jun: Normah Alwi, 55, isteri kepada AJK PAS Pusat, Mohamad Sabu petang ini dirompak di perkarangan tempat letak kereta berdekatan Bank Islam (M) Berhad (BIMB) cawangan Pusat Bandar Shah Alam.

Wanita Potong Kemaluan Suami Curang - Bernama

NEW DELHI, 17 Jun (Bernama) -- Seorang wanita yang marah kerana suaminya berlaku curang telah memotong kemaluan lelaki itu sebagai satu pengajaran, demikian menurut laporan media tempatan Khamis.

Tian Chua Didenda RM2,000 Setelah Merayu Di Mahkamah Tinggi - Bernama

KUALA LUMPUR, 17 Jun (Bernama) -- Mahkamah Tinggi di sini Khamis mengetepikan hukuman penjara enam bulan dan denda RM3,000 terhadap Anggota Parlimen Batu, Chua Tian Chang atau Tian Chua dengan menggantikannya kepada hukuman denda RM2,000 atau dua bulan penjara kerana mencederakan seorang anggota polis pada 2007.

Selangor Sesuaikan RMK10 Dalam Pembangunannya - Bernama

SHAH ALAM, 17 Jun (Bernama) -- Menteri Besar Selangor Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim berkata kerajaan negeri akan menyesuaikan Rancangan Malaysia Ke-10 (RMK10) ke dalam strategi pembangunannya.

17 June, 2010

Ada pelajar luar negeri datang Insaniah berbekal RM100 sahaja


Ditulis oleh AMELIA HASHIM

ALOR SETAR - Kolej Universiti Insaniah ditubuhkan pada awalnya untuk membantu anak-anak Kedah mendapatkan ilmu, namun kini ia berkembang dan terbuka untuk penuntut seluruh negara dan antarabangsa.

Bebas dari belenggu UG: Hadi puji PR, selar BN - MerdekaReview

Chen Shaua Fui, Lim Hong Siang

Presiden PAS, Abdul Hadi Awang akhirnya berjaya terbebas dari belenggu Unity Government (UG), atau Kerajaan Perpaduan yang menghantuinya selepas PRU ke-12 pada tahun 2008.

DAP bercadang saman ADUN paling tadah

DAP Perak berhasrat menguatkuasakan perjanjian yang ditandatangani semua wakil rakyatnya ketika pilihan raya umum 2008 yang menuntut mereka membayar ganti rugi RM5 juta jika keluar parti.

K'jaan akui aliran tunai Felda menjunam - Malaysiakini

Christine ChanKerajaan menolak dakwaan kononnya berlaku penyelewengan dalam Lembaga Kemajuan Tanah Rancangan (Felda) walaupun mengakui sumber kewangan agensi berkenaan merudum dengan mendadak.

16 June, 2010

Kerajaan Kelantan Tingkatkan Ilmu Sains Di Kalangan Pelajar - Bernama

KOTA BAHARU, 14 Jun (Bernama) -- Kerajaan Kelantan sedang meningkatkan penguasaan ilmu sains dan teknologi berpandukan wahyu menerusi penubuhan Maahad Tahfiz Sains di seluruh negeri.
 
KOTA RAJA DAILY. Design by Wpthemedesigner. Converted To Blogger Template By Anshul Tested by Blogger Templates.