Free Web Counter Hits semenjak 1 Dis 09

29 January, 2010

Khalid digantung jawatan 6 bulan, Hassan Ali diberi amaran

Hazayani Zakaria 


LUMPUR, 29 Jan: Jawatankuasa disiplin PAS memutuskan Ahli Parlimen Shah Alam, Khalid Samad digantung enam bulan dari jawatan dalam Parti manakala Pesuruhjaya PAS Selangor Datuk Dr Hasan Ali diberi amaran bertulis berkuat kuasa hari ini.

Nik Aziz jadi hos 200 pemimpin agama makan tengahari bersama

KOTA BHARU, 28 Jan: Malaysia hari ini mencatat sejarah penting apabila pemimpin lima agama utama negara, Islam, Kristian, Budha, Sikh dan Hindu bertemu dan makan tengahari bersama.

Pertemuan pemimpin semua agama juga ada di Meru

Ismail Hashim


MERU, KLANG 28 Jan: Ketika dua masjid di Petaling Jaya diletakkan dengan dua kepala babi hutan berbungkus plastik bersama wang tunai RM30, lain pula peristiwa bersejarah berlaku di Meru.

28 January, 2010

Awas! BN mula mengganas


Pada 23 Januari, satu artikel tersiar di Malaysia Today tentang perancangan BN untuk melumpuhkan blog-blog pembangkang. Dalam siri lawatan Najib ke India, delegasi Najib telah berunding untuk mendapatkan khidmat pakar-pakar IT untuk melumpuhkan blog-blog pembangkang. Seramai 200 hackers akan diambil dengan bayaran RM300 juta setahun. (Lihat disini)

26 January, 2010

Pendirian Kalimah ‘Allah’ Ulama PAS– satu wajah dua sisi?

Oleh Dr Dzulkefly Ahmad, AJK PAS Pusat (Atas permintaan, saya dapatkan kepakaran rakan saya Syed Putra untuk menterjemahkan makalah asal -PAS’ Ulama ‘Disunited Stance’ dan hanya mengeditnya bagi mempastikan terjemahan seperti saya maksudkan asalnya).

MB Perak: Mahkamah Persekutuan putuskan 9 Feb

Mahkamah Persekutuan akan memutuskan pada 9 Februari depan kes pertikaian berhubung siapakah menteri besar Perak yang sah.

Tian Chua terselamat dalam kemalangan

Jan 25, 10 10:31pm

Ahli Parlimen Batu, Tian Chua, dan pemandunya terselamat apabila kereta yang mereka naiki terbabas lalu melanggar pembahagi jalan di KM 400, Lebuhraya Utara-Selatan (PLUS) berhampiran Bukit Beruntung, dekat Rawang, petang tadi.

25 January, 2010

Siapa yang cekap PDRM atau HKL?

Oleh DATUK HAJI MAHFUZ HAJI OMAR

Polis telah berjaya menangkap suspek yang di kata mengebom dan membakar Gereja Metro Tabernacle AG, Desa Melawati.

24 January, 2010

Media Bohong - Khalid Samad

Kampung Lombong, Shah Alam 24 Jan – Laporan media bahawa Sultan Selangor telah murka dan memanggil YB Khalid Samad, Ahli Parlimen Shah Alam mengadap adalah satu laporan bohong. Ini di nyatakan sendiri oleh YB Khalid Samad di dalam ceramahnya di sini malam tadi.

Kedah telah laksana 80% janji manifesto - Exco

PADANG SERAI, 24 Jan: Kerajaan Negeri Kedah yang diterajui oleh Pakatan Rakyat (PR) telah berjaya melaksanakan 80 peratus janji dalam manifesto pilihan raya umum yang lalu walaupun belum mencapai tempoh pemerintahan negeri selama 24 bulan.

Kes enjin F5E dan kapal KD Seri Indrapura sama, tapi kenapa tindakan berbeza

Abdul Aziz Mustafa


KUALA LUMPUR, 23 Jan: Jika bekas Pegawai Pemerintah (CO) kapal Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM), KD Seri Inderapura yang terbakar dihadapkan ke mahkamah, mengapa perkara yang sama tidak berlaku dalam Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) apabila dua enjin pesawat pemintas F-5E hilang.
 
KOTA RAJA DAILY. Design by Wpthemedesigner. Converted To Blogger Template By Anshul Tested by Blogger Templates.