Free Web Counter Hits semenjak 1 Dis 09

12 December, 2009

Pakar perlembagaan menyetujui Nizar untuk diadili Panel 11 hakim

Wong Shu Qi
Dec 11, 2009 07:11:30 pm

Pensyarah perlembagaan dari Singapura, Kevin Tan dan pakar perlembagaan tempatan, Shad Saleem Faruqi, bersetuju dengan permohonan Menteri Besar Negeri Perak Pakatan Rakyat, Mohd Nizar Jamaluddin untuk diadili Panel 11 hakim.

11 December, 2009

Nizam Hamid: Pahang bakal dapat MB Baru?

Nizam Hamid

Defisit belanjawan untuk 12 tahun berturut-turut sekali lagi menggoyah kedudukan Adnan Yaakob sebagai Menteri Besar Negeri Pahang.

Anwar disenarai antara '100 pemikir terbaik dunia'

Harakahdaily
KUALA LUMPUR, 11 Dis: Datuk Seri Anwar Ibrahim telah disenaraikan sebagai '100 Pemikir Terbaik Dunia' iaitu menduduki tempat ke 32 bersama para pemikir dunia yang lain.

10 December, 2009

Perak Darul Kartun

Seperti juga Gedung Kartun, Perak Darul Kartun (PDK) menampilkan karya-karya kartun dan rencana yang

Royalti: Pertubuhan anak muda jelajah kelantan, lancar web khas

Nazri Abdullah
KUALA LUMPUR, 10 Dis: Sebuah pertubuhan menamakan kumpulan mereka Gerakan Menuntut Royalti Petroleum Rakyat Kelantan (GMRPRK) akan melancarkan satu laman web rasmi berkaitan tuntutan royalti Kelantan sebagai usaha menyalurkan maklumat kepada rakyat.

DAP mahu GERAKAN-MCA nyatakan pendirian

Dzulfikar Mashoor
KUALA LUMPUR, 10 Dis: DAP mendesak para pemimpin MCA dan GERAKAN menyatakan pendirian berkaitan tindakan Umno memberi semula hak keahlian kepada Datuk Ahmad Ismail.

Skandal Hospital Shah Alam Dibawa Ke PAC

SHAH ALAM, 9 Disember - Ahli Parlimen Petaling Jaya Utara Tony Phua Khiam Wee akan membawa isu sekitar pembinaan Hospital Shah Alam ke perhatian Jawatankuasa Kira-Kira Wang Negara (PAC).

08 December, 2009

Mengapa Menyalahkan Orang Melayu?

Oleh: Raja Petra Kamarudin

Saya telah menulis berkenaan dengan perkara ini sebelumnya, berkali-kali saya bertulis.

Rayuan derma & tunjuklah simpati..

Oleh Songkok Putih

Beberapa hari lalu saya tidak berada di dalam kawasan, al Hamdulillah sekarang ada sidikit kelapangan untuk saya berbicara beberapa perkara dalam ruang ini.

KENYATAAN MEDIA : Kenapa lama sangat untuk umumkan siapa MB Perak yang sah ?

Pada 5 November 2009 setelah berakhirlah pendengaran hujah oleh kedua-dua belah pihak. Mahkamah ditangguhkan dan keputusan dikatakan akan diumumkan pada suatu tarikh yang akan ditentukan. Sehingga hari ini setelah melewati sebulan kes tersebut masih tergantung di Mahkamah apabila keputusan penghakiman masih belum diumumkan.

07 December, 2009

Kerajaan Negeri P. Pinang iktiraf penghafaz al Quran

Ali Hashim


PULAU PINANG, 6 Dis: Kerajaan Negeri Pulau Pinang akan terus memberi pengiktirafan kepada para penghafaz Al-Quran di negeri ini dengan memberi pengiktirafan yang sewajarnya kepada mereka.

USUS UMNO Sudah Busuk

Oleh: Nasrudin Hassan at Tantawi

1. UMNO kini busuk sampai ke usus .... begitulah kesat dan kerasnya kritikan Tun Dr. Mahathir Mohamed terhadap UMNO parti yang dianggotainya sejak sekian lama malah 22 tahun beliau memimpinnya sebagai presiden .

Dr M Mahu Modul BTN Kekal

SHAH ALAM, 6 DIS - Sementara itu, mantan Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad berkata Modul Biro Tatanegara (BTN) perlu dikekalkan dan tidak dirombak kerana ia sudah cukup baik dalam memupuk semangat kenegaraan di kalangan rakyat.
 
KOTA RAJA DAILY. Design by Wpthemedesigner. Converted To Blogger Template By Anshul Tested by Blogger Templates.