Free Web Counter Hits semenjak 1 Dis 09

02 January, 2010

Selamat Tahun Baru 201

Klik Tajuk Untuk Paparan Imej

Rakyat Diseksa, Raja Gula Baru Gembira


*Kenyataan media oleh Lee Boon Chye selaku ahli parlimen Gopeng, merangkap Naib Presiden Parti Keadilan Rakyat."

Naib Presiden Parti Keadilan Rakyat Lee Boon Chye mengatakan bahawa kenaikan harga runcit gula bagaikan "Hadiah Tahun Baru" yang dianugerahkan kepada rakyat oleh kerajaan Barisan Nasional.

PKR Jangka Harga Diesel dan Petrol Turut Naik


SHAH ALAM, 2 Januari - Parti Keadilan Rakyat (PKR) menjangkakan harga diesel dan petrol di negara ini akan dinaikkan sekaligus menambah beban yang ditanggung rakyat selepas menghadapi kenaikan harga gula dan roti semalam.

Naik harga gula: 'Kapitalis didahulukan, keuntungan diutamakanDzulfikar Mashoor   

KUALA LUMPUR, 1 Jan: Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak dicadangkan menukar tema 1Malaysia 'Rakyat Didahulukan, Pencapaian Diutamakan' kepada tema yang baru - 'Kapitalis didahulukan, keuntungan diutamakan'.

01 January, 2010

Isu bahasa Tamil, aktivis mogok lapar di JB

Hazlan Zakaria, Dis 31, 09 7:40pm

Sekumpulan 30 aktivis yang memperjuangkan bahasa Tamil, mengadakan mogok lapar selama sehari di bandar Johor Bahru semalam kerana membantah apa yang mereka dakwa, tindakan kerajaan meminggirkan bahasa Tamil.

Harga gula naik 20 sen sekilogram

Dis 31, 09 6:26pm

Harga runcit gula dinaikkan sebanyak 20 sen sekilogram kepada RM1.65 di Semenanjung dan RM1.75 di Sabah dan Sarawak mulai 12 tengah malam ini.

Ganti rugi RM800 juta angkara kerajaan BN – Husam

Thu, Dec 31, 2009

Kerajaan Kelantan akan mengemukakan rayuan terhadap keputusan Mahkamah Tinggi Kota Bharu yang mengarahkan kerajaan negeri membayar RM800 juta kepada sebuah syarikat pembalakan, Timbermine Sdn Bhd sebagai ganti rugi kerana melanggar beberapa perjanjian.

Pendedahan Terbaru!!

Sila klik tajuk untuk membaca pendedahan tersebut.

31 December, 2009

C4 Untuk PAS

Sila klik tajuk untuk paparan imej.

AMK Selangor: Tolak UMNO/BN Dalam PRU-13

Angkatan Muda Keadilan Selangor menggesa rakyat terus memberikan kepercayaan kepada Pakatan Rakyat di Selangor untuk terus menerajui dan membawa kesinambungan pembaharuan dan perubahan.

Isu Tanah Perkuburan Batu 3, Shah Alam

Oleh: Khalid Samad

Masalah berhubung Tanah Perkuburan Islam di Batu 3 Shah Alam merupakan satu lagi isu yang diwarisi oleh kerajaan PR apabila mengambil alih Negeri Selangor pada Mac 2008.

Dan Newsmaker 2009 ialah...

Oleh: Hazlan Zakaria.
Malaysiakini memberi penghormatan untuk individu pasrah ini, yang menggerakkan rakyat jelata seluruh negeri, ke jurang kesedihan kesumat dan kemuncak kesedaran sivil sejagat.

Kerajaan Negeri Peruntuk RM4.6 Juta Bangunkan Kampung

SEPANG, 30 Disember - Sebanyak RM4.6 juta telah diperuntukkan tahun hadapan bagi membantu 465 kampung melaksanakan program kemasyarakatan.

30 December, 2009

Mustafa Ali sokong saranan Nik Aziz

KUALA LUMPUR, 29 Dis: Setiuasaha Agung PAS, Datuk Mustafa Ali menyokong saranan agar semua orang boleh menjadi ketua kerajaan tanpa mengira bangsa dengan syarat dia seorang Islam yang baik.

28 December, 2009

UMNO sudah Tua dan nyayok, bersandiwara di Selangor menyerang Pakatan Rakyat.

10 Muharram 1431
Cina Islam

Media arus perdana yang pro-kerajaan hari ini semacam secara terancang mula menyiarkan dan membesar-besarkan berita mengenai sekumpulan yang saya anggap sebagai pelakon upahan baru bagi menjayakan rancangan licik bagi melemahkah Pakatan Rakyat.

Penduduk: Pemaju Bukit Botak hanya tahu berdusta


Selayang, 26 Disember - Penduduk Bukit Botak sebulat suara menyatakan penuh usaha kerajaan negeri Selangor mengambil-alih projek perumahan yang tertangguh sejak 30 tahun lalu.
 
KOTA RAJA DAILY. Design by Wpthemedesigner. Converted To Blogger Template By Anshul Tested by Blogger Templates.