Free Web Counter Hits semenjak 1 Dis 09

20 November, 2009

Bahagian 3 : Pihak Polis Telah Berjumpa Dengan Bala

Pihak polis Malaysia telah berjumpa dengan Bala di Bangkok.

SPR bertindak di luar bidang kuasa - Hanipa Maidin

Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur, 16 November lalu mengarahkan Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) mengadakan Pilihan Raya Kecil Dewan Undangan Negeri (Dun) Kota Siputeh Kedah.

19 November, 2009

Bahagian 2: Penjara Bala Yang Tanpa Besi

Bala telah dipaksa untuk menandatangani Surat Sumpah Kedua dan diikat untuk dihantar ke luar negeri. Sejak itu mereka telah "mengikatnya" dengan ketat dan mengawal segara kenyataannya. Dia mengetahui kini dia bagai hidup dalam penjara; meskinpun penjara itu tanpa besi dan mangga, namun hidupnya bagai dipenjarakan.....

Lembaran baru pergelutan politik: Saiful vs Altantuya? Lingam!

Lim Hong Siang

Nov 18, 2009 04:20:34 pm

Suasana politik tidak kembali tenang sejak dilanda tsunami pada 8 Mac 2008. Presiden UMNO ketika itu yang diasak dari dalam dan luar, semakin hilang kawal. Sebaliknya, Pakatan Rakyat dilambung pada kemuncak keghairahannya untuk menuju ke Putrajaya.

18 November, 2009

Transparency puji Selangor, indeks Malaysia terus jatuh

KUALA LUMPUR, 18 Nov: Walaupun para pegawai Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) silih berganti membuat siasatan ke atas pemimpin kerajaan Selangor, Transparency International Malaysia(TI-M) memuji negeri Pakatan Rakyat itu bahkan wajar dijadikan contoh.

Part 1 : Misteri Terbongkar

Apa yang berlaku dalam masa 48 jam setelah PI Bala membuat Surat Sumpahnya pada 3 Julai 2008?

17 November, 2009

Malaysia seen as more corrupt than ever

By Debra Chong


KUALA LUMPUR, Nov 17 - Malaysia is now seen to be more corrupt than ever, anti-graft watchdog Transparency International said in its global corruption perception index 2009 launched today.

16 November, 2009

Jangan sampai orang kata Najib mudah lupa

Harakahdaily

KOTA BHARU, 16 Nov: Para pegawai Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak diminta supaya memperingatkan Perdana Menteri bahawa dia menukar istilah 'wang ehsan' kepada 'royalti' minyak menjelang pilihan raya kecil Kuala Terengganu Disember tahun lalu.

Keputusan batal ke Mekah, gagalkan usaha musuh

Ali Hashim
ALOR SETAR, 15 Nov: Naib Presiden PAS, Datuk Mahfuz Omar menyokong keputusan yang telah dibuat oleh Mursyidul Am PAS, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat untuk membatalkan pemergian beliau ke tanah suci Mekah pada 18 November yang akan datang.

Khalid: Umno puji kejayaan Pakatan tadbir S'gor

Abdul Rahim Sabri
Nov 15, 09
8:32pm

Menteri Besar Selangor Tan Sri Khalid Ibrahim mendakwa Tan Sri Muhammad Muhd Taib - bekas menteri besar Umno - mengakui bahawa perubahan dan kepimpinannya yang membuat reformasi di Selangor, menyukarkan parti itu untuk menguasai semula negeri itu.

Anwar isytihar perang pertahan S'gor

Abdul Rahim Sabri
Nov 15, 09
1:27pm

Ketua Umum PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim hari ini mengisytiharkan perang terhadap Presiden Umno, Datuk Seri Najib Tun Razak yang bercita-cita untuk merampas Selangor daripada Pakatan Rakyat.
 
KOTA RAJA DAILY. Design by Wpthemedesigner. Converted To Blogger Template By Anshul Tested by Blogger Templates.