Free Web Counter Hits semenjak 1 Dis 09

08 January, 2010

Mahfuz bimbang pengeboman gereja adalah isyarat Operasi Lalang ke-2

Dzulfikar Mashoor  
KUALA LUMPUR, 8 Jan: Naib Presiden PAS Datuk Mahfuz Omar petang tadi melahirkan rasa bimbang sekiranya pengeboman Gereja Metro Tabelnacle serta tiga yang lain  malam tadi merupakan isyarat awal pada berlakunya ‘Operasi Lalang’ yang kedua.

Palestin - Pemuda PAS hantar memorandum ke kedutaan Mesir

Kuala Lumpur, 8 Jan - Dewan Pemuda PAS berjaya menghantar memorandum ke kedutaan Mesir di sini selepas solat Jumaat, tengahari tadi bagi membantah kerajaan Mesir yang menyekat pasukan bantuan Viva Palestin dari memasuki Gaza Palestin.

07 January, 2010

AJK Umno Di Dakwa Meliwat dan Berzina - MStar

Bekas Madu Noraniza Idris Dakwa Suami Pernah Tiduri Lebih 10 Wanita


Oleh SITI AZIRA ABD AZIZ

KUALA LUMPUR: Bekas madu kepada penyanyi etnik kreatif Noraniza Idris hari ini mendakwa suaminya, Datuk Muhamad Mustafa Idrus, 54, pernah meniduri lebih 10 wanita sepanjang perkahwinan mereka.

Kemalangan: Nizar ditahan di Hospital Raja Perempuan Bainun

Harakahdaily

IPOH, 7 Jan: Menteri Besar Pakatan Rakyat Perak, Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin sedang ditahan di Wad 8C Hospital Raja Perempuan Bainun setelah terlibat dengan kemalangan jalan raya di hadapan Hotel Cassuarina, di sini pagi ini.

Pemuda PAS jumpa Paderi, tidak berdemo

Harakahdaily

KUALA LUMPUR, 7 Jan: Ketika Pemuda Umno dan Ngo yang menyokongnya mahu mengadakan demo, Pemuda PAS telah menghantar satu surat semalam dan mahu mengadakan pertemuan serta dialog bersama Ketua Paderi Roman Katolik Kuala Lumpur, Tan Sri Murphy Nicholas Xavier Pakiam dalam tempoh terdekat ini berhubung isu nama Allah.

06 January, 2010

Jangan mimpi nak rampas Selangor

KOTA KEMUNING – Hasrat UMNO untuk menawan semula Selangor dari pemerintahan Kerajaan Pakatan Rakyat (PR) tidak akan tercapai kerana kepercayaan rakyat terhadap mereka mula tergugat.

Penduduk Bukit Botak akan dapat semula hak

Harakahdaily
SHAH ALAM, 5 Jan: Kerajaan Negeri Selangor tidak berniat untuk menyangkal hak para penduduk Bukit Botak dan ingin menyelesaikan masalah yang menghantui mereka selama 20 tahun dengan secepat mungkin.

PAS tampil sebagai orang celik untuk bimbing orang buta

PENDAPAT

dari http://bongkarsauh.blogspot.com/

Apa pun tanggapan orang, saya sangat berpuashati dengan kenyataan rasmi PAS berkaitan isu penggunaan nama Allah. Ada tiga asas penting yang terkandung dalam kenyataan rasmi ini.

05 January, 2010

WAN NIK WAN YUSOF: Fakta tuntutan RM800 juta


19 Muharram 1431

Wan Nik Wan Yusof

Jawapan kepada komentar Dr. Sivamurugan Pandian (Sinar Harian, Ahad 3hb. Januari 2010: N4) bertajuk ”UMNO dan PAS harus duduk semeja.”

KES HERALD –DI MANA SILAP DAN BETULNYA HAKIM LAU BEE LAN ?

Oleh : MOHAMED HANIPA MAIDIN

Sebagai seorang peguam dan pemimpin PAS saya juga ingin mengambil kesempatan ini untuk menberikan pandangan saya tentang keputusan Yang Arif Datuk Lau Bee Lan dalam kes penggunaan kalimah Allah di dalam akhbar Herald yang diterbitkan oleh kristian Katholik.

04 January, 2010

"Allah, NamaMu Ku Sayang, HukumMu Ku Terajang!!"

Pendapat.

Oleh: Pendikar Gunung Kriang


Hari ini media-media arus perdana yang pro-kerajaan dipenuhi berita kebimbangan pemimpin-pemimpin parti politik Malaysia dan NGO Islam  dengan implikasi keputusan Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur yang membenarkan majalah Herald-The Catholic Weekly menggunakan kalimah Allah dalam penerbitannya.

03 January, 2010

Kedah berjaya kurangkan kadar kemiskinan sepanjang 2009

Ali Hashim

ALOR SETAR, 2 Jan: Kerajaan Negeri Kedah berjaya mengurangkan kadar kemiskinan dan kemiskinan tegar di negeri ini, kata Menteri Besarnya, Datuk Seri Azizan Razak.
 
KOTA RAJA DAILY. Design by Wpthemedesigner. Converted To Blogger Template By Anshul Tested by Blogger Templates.