Free Web Counter Hits semenjak 1 Dis 09

16 January, 2010

Siapa biayai PWTC? Andalah! - buku Barry Wain

Sebuah buku yang menceritakan kehidupan dan politik Tun Dr Mahathir Mohamad, membuat satu tuduhan yang mengejutkan bahawa ibupejabat Umno - Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) - dibiayai, sebahagiannya, oleh pembayar cukai.

Cerita 2009 - Konco Khir Toyo disingkir PR mengawal sumber negeri


Neo Chee Hua | Sep 09, 2009 08:26:53 pm

Abd. Karim bin Munisar yang menguasai Kumpulan Darul Ehsan Berhad, sayap pelaburan Selangor bagi pihak Barisan Nasional, semakin tersisih.

Cap Naga: Gus Dur dan Tok Mat


Lee Phung Koon | Jan 15, 2010 04:50:46 pm

Ketika kita menyambut tahun baru 2010, dua orang ahli politik terkemuka di Malaysia-Indonesia telah meninggalkan kita.

Umpan Untuk Rakyat

Klik Tajuk untuk paparan imej

15 January, 2010

Apakah nilai 0.1 saat?

Oleh Iskandar Abdul Samad

Apakah nilai 0.1 saat? Apakah nilai 1 saat? Apakah nilai 1 minit?

Pulau Pinang tambah peruntukan Hal Ehwal Agama Islam

Mohd Sabri Said
GEORGETOWN, 15 Jan: Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng berkata, Kerajaan Pakatan Rakyat negeri menambah peruntukan untuk Hal Ehwal Agama Islam pada tahun 2010 berjumlah RM24.3 juta berbanding tahun lalu sebanyak RM20.5 juta.

Pemangku Raja imam solat hajat di stadiumM Faqih Foto Rizal Tahir   
KOTA BHARU, 15 Jan: Pernahkan anda melihat raja atau sultan mengimamkan solat bermakmunkan rakyat jelata, tentunya jarang sekali.

Persempadanan baru, banyak kerusi Melayu diwujudkan?

Oleh: Sofi Wahab

Kalau sebelum ini 'wok yek' kerajaan BN, mengujudkan banyak kerusi campuran dalam persempadanan baru kawasan pilihanraya kali ini mereka akan bertindak sebaliknya.

Forum "Allah: Siapa yang punya?" Antara fakta, kebenaran dan kewajaran

Lim Hong Siang  Jan 13, 2010 04:40:14 pm


Masyarakat Malaysia membuktikan kematangan apabila forum terbuka untuk membincangkan kontroversi penggunaan kalimah "Allah", isu agama yang selama ini dianggap sensitif, berlangsung dengan lancar dan aman.

14 January, 2010

MB Kesal YBK Sekadar Dedah Laporan Aktiviti

SHAH ALAM, 14 Jan - Laporan yang dipaparkan di laman sesawang Yayasan Basmi Kemiskinan bukanlah laporan kewangan tahunan seperti yang didakwa Pengerusi YBK, Datuk Zainal Abidin Sakom, dalam satu akhbar tempatan hari ini.

Umno-BN Semakin Goyang, Guna Kalimah Allah Kaburi Mata Rakyat

SHAH ALAM, 14 Jan - Ketandusan idea Umno-Barisan Nasional meraih kembali sokongan rakyat negara ini jelas kelihatan apabila gagasan pemerintah memperalatkan kalimah Allah untuk mengalih pandangan daripada salah laku mereka.

Dialog Islam dan Kristian telah berjalan di Pulau Pinang

GELUGOR, Pulau Pinang, 14 Jan: Pulau Pinang menjadi negeri pertama mengadakan dialog antara Islam dan Kristian selepas PAS melakukan pendekatan berdialog dan penerangan kepada bukan Islam dalam isu 'kalimah Allah' demi menjaga keharmonian negara.

Umno gagal, PAS lulus

Selena Tay

Saya telah menjadi seorang pemerhati politik sejak tahun 1985 lagi. Pada masa itu sehinggalah tahun 2008 sebagai ahli sebuah keluarga Cina yang menetap di Kuala Lumpur, saya mempunyai satu pendapat sahaja berkenaan dengan PAS iaitu PAS ialah sebuah parti yang agak fanatik.

Nik Aziz rai paderi, sami makan tengah hari

Salmah Mat Husain


KOTA BHARU, 13 Jan: Ketua-ketua agama terdiri daripada alim ulama, paderi dan sami dijemput menghadiri makan tengah hari bersama Menteri Besar, Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat pada 28 Januari ini di Kota Darulnaim.

13 January, 2010

Hj Nizar Melawat Dua Gereja Yang Di Lempar Bom Api Di Taiping

Taiping, 11 Jan - Petang tadi, YB Hj Nizar meneruskan tugasnya sebagai pemimpin berjiwa rakyat dengan melawat Gereja All Saints dan Gereja Saint Louis, dua buah gereja di Taiping yang cuba dibakar menggunakan bom api oleh mereka yang tidak bertanggungjawab.

Azizan Sokong Pemberian Wang Pendahuluan Nafkah


ALOR SETAR, 12 Jan (Bernama) -- Menteri Besar Kedah, Datuk Seri Azizan Abdul Razak mengalu-alukan pemberian wang pendahuluan perintah nafkah kepada mereka yang memperolehi perintah nafkah daripada Mahkamah Syariah.

Laluan Shah Alam Ke Pelabuhan Klang Dan Banting Melalui Jambatan Kota Akan Ditutup

SHAH ALAM, 12 Jan (Bernama) -- Laluan Persiaran Sultan Ibrahim ke Jambatan Kota di Klang yang menghubungkan Shah Alam dengan Klang Selatan, Pelabuhan Klang dan Banting akan ditutup kepada semua lalu-lintas mulai 22 Jan ini.

Lawat gereja kerana simpati – Nik Aziz

Salmah Mat Husain

KOTA BHARU, 12 Jan: Menteri Besar, Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat menjelaskan kesediaan melawat beberapa gereja di Kuala Lumpur baru-baru ini kerana simpati penganiayaan yang dilakukan.

Adun BN perlu jelaskan tajaan tunai haji

Rizal Tahir


KOTA BHARU, 12 Jan: Kebiasaan orang kampung terpaksa menyimpan bertahun-tahun untuk mengumpul wang sebanyak RM16,000 di Tabung Haji bagi membolehkan mengerjakan ibadat haji.

12 January, 2010

Lau Weng San: Protes isu "Allah" didalangi orang UMNO


Perdana Menteri Najib Razak telah silap apabila beliau mengatakan bahawa UMNO tidak terlibat dalam protes berkenaan dengan penggunaan perkataan "Allah" kerana memang orang UMNO terlibat dalam protes-protes ini.

Kenyataan Media: Kecaman Terhadap Serangan Ke Atas Gereja10hb Januari 2010
Kami mengecam serangan ke atas saudara kami penganut agama Kristian dan ke atas beberapa gereja di Malaysia. Serangan terbaru ke atas All Saints Church di Taiping juga merupakan satu serangan terhadap salah satu warisan negara.

11 January, 2010

Pegawai gereja terharu terima kunjungan Nik Aziz

PETALING JAYA, 10 Jan: Kesediaan Mursyidul Am PAS, Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat melawat tiga gereja petang tadi menimbulkan rasa terharu pihak gereja.

10 January, 2010

Pas Sedia Berdialog Jernih Hubungan KaumSHAH ALAM, 09 Jan - Dalam usaha mengembalikan keharmonian, gerakan Islam terbesar tanahair bersedia berdialog dengan pihak gereja dalam mengatasi polemik penggunaan kalimah Allah.

Bakar gereja: Masyarakat hilang sensitiviti dosa pahala - Nik Aziz

Nazri Abdullah

SHAH ALAM, 9 Jan: Mursyidul Am PAS, Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat mendakwa kejadian serangan membakar gereja kelmarin berlaku kerana Umno telah menghilangkan sensitiviti dosa dan pahala dalam masyarakat di negara ini khususnya orang Melayu itu sendiri.
 
KOTA RAJA DAILY. Design by Wpthemedesigner. Converted To Blogger Template By Anshul Tested by Blogger Templates.